Mrożony jogurt z jagodami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, mrożony jogurt z wirowanymi jagodami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 9 g białka i 8 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Jeśli masz pod ręką czekoladę do pieczenia, jagody, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 30 minut. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Mrożony jogurt z jagodami i jagodami, Mrożony jogurt z jagodami i jagodami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jagody, cukier i orzechy włoskie; odstawić na 15 minut.
W dużym pojemniku ułóż jedną trzecią mrożonego jogurtu i połowę mieszanki jagodowej. Powtórz warstwy. Posyp pozostałym mrożonym jogurtem. Mieszanka wirowa; zamrozić do twardości.
W małym rondlu połącz czekoladę, mleko i wanilię. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Podawać z mrożonym jogurtem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Mrożony jogurt świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.