Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką
Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 171 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 292 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jeśli masz truskawki, sok z limonki, kawałki ananasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Berry bake with passion fruit drizzle, Ciasto jogurtowe z marakui z białą czekoladą, oraz Suflet Z Marakui Mrożony.
Instrukcje
Wymieszać składniki mżawki w małej misce, mieszając, aż cukier się rozpuści. Jeśli chcesz, aby sos był gładki, przepuść go przez sito, aby usunąć nasiona, lub zostaw je, jeśli wolisz.
Skewer owoce na drewniane szaszłyki i skropić sosem na górze, rezerwując trochę do zanurzenia. Włóż szaszłyki do zamrażarki na 45 minut, aż zaczną zamarzać.
Podawać z pozostałą mżawką.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."