Mrożone jagody z sosem z białej czekolady
Mrożone jagody z sosem z białej czekolady mogą być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Na 1,74 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka letnich jagód, czekolada, Podwójna śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 3 ludzie uznali ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Mrożone jagody z gorącym sosem czekoladowym, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Przepis Na Letnie Jagody Z Sosem Z Białej Czekolady.
Instrukcje
Ułóż jagody w ładnych szklankach lub na talerzach i zamrozić na 20 minut naciśnij przycisk szybkiego zamrażania, jeśli go masz. Jagody powinny stać się mrożone, ale nie zamrożone stałe.
Gdy czekolada będzie gotowa, umieść ją w niemetalicznej misce ze śmietaną i w kuchence mikrofalowej na 1 min. Sprawdź, czy jest wystarczająco miękki, aby wymieszać z sosem, jeśli nie daj mu 30 sekund, a następnie wymieszaj ponownie. Pozostawić do ostygnięcia lekko, mieszając od czasu do czasu. Aby podać, polać sosem czekoladowym mrożone jagody.