Mrożona Beza Czekoladowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać mrożone czekolada-Chip bezy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 732 kalorie. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, espresso, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Mrożone Miętowe Ciasto Czekoladowe, Cherry Chocolate Chip Mrożony Jogurt, oraz Malina-Czekolada Chipsy Mrożony Jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225 i ustaw stojaki w dolnej i środkowej części. Narysuj 11-calowe koło na spodach każdego z 2 arkuszy papieru pergaminowego. Obrócić papier na 2 duże blachy do pieczenia.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubij białka ze śmietaną tatarską na średniej prędkości, aż się spienią. Zwiększ prędkość do wysokiej I beat aż miękkie szczyty tworzą.
Dodaj granulowany cukier 1 łyżkę na raz, ubijając przez 5 sekund między dodatkami.
Dodać wanilię i ubić, aż białka są sztywne i błyszczące, o 4 protokół.
Przełóż połowę bezy Do Woreczka z ciastem wyposażonego w okrągłą, gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala i umieść pierścień bezy wewnątrz każdego narysowanego okręgu. Łyżka pozostałą bezę do kół i rozprowadzić go 1/2 cala grubości.
Piec bezy przez około 1 1/2 godziny, do bardzo bladego, ale suchego. Wyłącz piekarnik, lekko otwórz drzwiczki i pozostaw bezy do ostygnięcia w piekarniku przez co najmniej 6 godzin, aż wyschną i będą chrupiące.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić 2 szklanki śmietany z cukrem cukierników do uzyskania jędrności. Złożyć w jednej czwartej czekolady.
Rozprowadzić krem na 1 okr., rozprowadzić na brzeg. Top z drugiej rundy, naciskając go lekko. Zamrozić, aż krem będzie jędrny, około 4 godzin.
W międzyczasie roztopić pozostałą czekoladę w misce ustawionej na patelni gotującej się wody. Z ognia ubijamy pozostałą 1/4 szklanki śmietany i espresso.
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój zamrożone ciasto na kliny i przenieś na talerze.
Odstawić na 10 minut. Łyżka trochę sosu na każdym klinie i podawać.