Mroźny deser cytrynowo-truskawkowy
Przepis na Mroźny deser cytrynowo-truskawkowy można przygotować w około 15 minut. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 326 kalorii, 5 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup skórkę z cytryny, koncentrat lemoniady, truskawki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie nie jest tak wybitne. Mroźny deser truskawkowy, mroźny deser gąsienicowy i mroźny deser latte są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść truskawki w robocie kuchennym; przykryć i miksować aż do uzyskania puree.
Przełożyć do dużego naczynia; dodać lody, koncentrat lemoniady i skórkę z cytryny. Ubijaj, aż się zmiksuje.
Wlać do nienatłuszczonej formy o wymiarach 13 x 9 cali. danie. Przykryj i zamroź przez noc.
Wyjąć z zamrażarki na 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Mrożony deser w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.