Mrożony Tort Truskawkowy
Mrożony Tort Truskawkowy może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 3 g białka i 3 g tłuszczu. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup mleko, cukier, ciasto funtowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdzi się na Dzień Matki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 24% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Mrożony Tort z Konikiem Polnym, Mrożony Tort Mocha i Mrożony Tort Mocha.
Instrukcje
W misce rozgnieć 1 szklankę truskawek z cukrem; odstawić na 30 minut.
W razie potrzeby dodaj mleko i barwnik spożywczy.
Posypać mieszanką budyniową; mieszaj, aż dobrze się wymiesza. Dodać ubitą polewę. Ciasto podzielić na trzy poziome warstwy.
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmarować 1/2 szklanki mieszanki truskawkowej. Powtórz warstwy. Na wierzch ułóż trzecią warstwę ciasta; rozsmaruj pozostałą masę truskawkową na wierzchu i bokach ciasta.
Przykryj i zamrażaj przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Wyjąć z zamrażarki na 15 minut przed pokrojeniem.
Udekoruj pozostałymi truskawkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tort świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "