Mr. Floyd ' s Barbecue Chicken
Przepis Mr. Floyd ' s Barbecue Chicken może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz brązowy cukier, ostry sos, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Boskość Pani Floyd, Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, oraz Miodowo-czosnkowe pałeczki z kurczaka (barbecue Chicken Drummettes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pięść 7 składników w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub aż mieszanina jest dokładnie ogrzana.
Rezerwa 1 szklanka sosu barbecue służyć z kurczakiem.
Kurczaka zanurzyć w pozostałym sosie i umieścić na grillu.
Grilluj kurczaka zgodnie z poniższymi wskazówkami, fastryguj co 30 minut, zanurzając w sosie i wracając do grilla(nie zanurzaj kurczaka przez ostatnie 5 minut gotowania).
Umieść gotowanego kurczaka w 1 szklance sosu (nie marynaty) i przykryj, aby utrzymać ciepło do podania.
Umieść 2 filiżanki hickory, mesquite lub inne zrębki w środku dużego kwadratu z wytrzymałej folii aluminiowej; złożyć w prostokąt i uszczelnić. Dziurkowanie w górnej części opakowania. Rozgrzej jedną stronę grilla, pozostawiając puste centrum przez 20 minut.
Umieścić opakowanie na ruszcie do gotowania nad nieoświetloną stroną. Grill, przykryty pokrywą grilla, 2 godziny i 15 minut lub do zakończenia (170). Baste zgodnie z zaleceniami.
Bezpośrednie gotowanie: rozgrzej grill na małym ogniu, pod 300, przez 20 minut.
Ułożyć kurczaka, skórkę do góry, na ruszcie do gotowania. Grill, przykryty pokrywą grilla, na małym ogniu 1 godzinę i 15 minut lub do momentu zakończenia. (Nie przemieniaj się w tchórza.) Baste as directed.
Gotowanie pośrednie: namoczyć 2 szklanki zrębków hickory w zimnej wodzie przez 30 minut; odcedzić. (Wióry do grilla gazowego nie są moczone w wodzie, ponieważ są zamknięte w folii i umieszczone na ruszcie do gotowania.) Przygotować ogień paląc węgiel drzewny z każdej strony grilla, pozostawiając centrum puste.
Niech węgiel pali się przez 30 minut, lub aż płomienie znikną i węgle staną się białe.
Posypać wióry na gorących węglach. Układaj kurczaka, skórkę bokiem do góry, na ruszcie do gotowania w środku grilla (nie bezpośrednio nad węglem). Gotować przykryte pokrywą grilla, przez 50 minut do 1 godziny lub do momentu zakończenia. (Nie przemieniaj się w tchórza.) Baste as directed.
Uwaga: w przypadku tych metod wolimy używać 3-funtowego kurczaka w całości pokrojonego w ćwiartki, które mają tendencję do gotowania bardziej równomiernie. Jeśli używasz kawałków kurczaka, usuń pałeczki i skrzydełka z grilla nieco wcześniej, aby nie poparzyły się.