Mozzarella-Chleb Wirowy Z Szynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb,więc spróbuj chleba z mozzarellą i szynką. Ten przepis służy 12 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, ciepłej wody, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Z Masłem Jabłkowym, Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Pomidorowo-Pesto, oraz Troszeczkę wszystkiego zawirować chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę cukru i drożdży w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić na 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 1 łyżkę cukru, 1 1/2 szklanki mąki, mleko, masło i sól do mieszaniny drożdży; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto na gładkie i elastyczne (około 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Połącz szynkę, ser, oliwki i pieprz. Odstawić.
Odkryj ciasto. Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Posmaruj ciasto musztardą, pozostawiając 1/2-calowy margines wokół krawędzi.
Rozprowadzić mieszaninę szynki równomiernie na cieście. Zaczynając od długiego boku, zwiń galaretkę; szczypta szwu do uszczelnienia (nie uszczelniaj końców rolki).
Umieść, szew od strony dołu, w 8-calowej patelni Bochenek pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut.
Połączyć białko jaja i 1 łyżkę wody; umyć Bochenek.
Posypać włoską przyprawą.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut. Luźno przykryć folią.
Piec przez dodatkowe 10 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.