Mozaika Terrina Z Kurczaka

Mozaika Terrina Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Mosaic Chicken Terrine. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka kopru chwastów, przyprawione sól, pieprz cytrynowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Terryna Z Kurczakiem, Terrina z kurczakiem i truflami, oraz Galaretka mozaikowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce, ubić jajka i dodać pieprz cytrynowy i sól. Piersi kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w parmezanie. Serca karczocha zanurzyć w jajku, a następnie parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
ParmezanParmezan
JajkoJajko
SólSól
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyłóż dużą patelnię z pergaminem i umieść warstwę piersi z kurczaka na dnie patelni. Przykryj kurczaka warstwą mortadelli, salami lub prosciutto. Przykryj szynkę karczochami, następnie liśćmi bazylii, używając wszystkich liści. Powtórz warstwy kurczaka, szynki i karczochów serca. Przykryć pergaminem lub folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
świeża Bazyliaświeża Bazylia
MortadellaMortadella
ProsciuttoProsciutto
Cały KurczakCały Kurczak
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieścić dużą wagę na wierzchu terrine podczas pieczenia do kompresji warstw.
5
Umieść bochenek na większej patelni i wlej wodę, aby zrobić kąpiel wodną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Piec przez 1 godzinę 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Niech Terrina ostygnie całkowicie w temperaturze pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce na kilka godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W misce połącz majonez, czosnek, koper i pietruszkę i zmiksuj łyżką. Schłodzić mieszankę majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
KoperKoper
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Aby podać, ostrożnie obrócić terrine z patelni na talerz i pokroić plastry 3/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać z schłodzoną mieszanką majonezu i maślanymi krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
KrakersyKrakersy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 48 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia6
Magazyn