Moussaka: Zapiekanka Z Bakłażana
Moussaka: zapiekanka z bakłażana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 287 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz koszerną sól, pastę pomidorową, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak wielki spoonacular wynik 30%. Spróbuj Skinny Moussakan aka pyszna zapiekanka z wołowiną i bakłażanem, Bakłażan Moussaka, oraz Grillowany Bakłażan Moussaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla bakłażana: umyć bakłażana i odciąć oba końce. Obierz 1/2-calowe paski skórki z bakłażana, tworząc paski skóry. Pokroić w poprzek na 1/3-calowe rundy. Sól i pieprz z obu stron i odstawić na 30 minut. Spłukać i osuszyć.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute i smażyć bakłażana po obu stronach, aż będzie złoty kolor.
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać masło na dużej patelni.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.
Dodać wołowinę i gotować do brązowego, o 6 protokół.
Dodać wino i zmniejszyć, aż będzie prawie suche.
Dodaj pastę pomidorową, wodę, natkę pietruszki, sól, pieprz i cynamon. Dusić 30 minut, zdjąć z ognia i ostudzić.
Do beszamelu: w średnim rondlu rozpuść masło. Wymieszać z mąką i stopniowo mieszać z mlekiem. Gotować, mieszając, aż będzie gęsta i gładka.
Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Super.
Dodaj 4 uncje sera i dobrze wymieszać. Do montażu: masło 9 przez 12 przez 2-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż połowę bakłażana i połowę mieszanki mięsa, na przemian, aż do całkowitego użycia. Przykryć sosem beszamelowym i pozostałym serem.
Wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut.
Wyjąć do stojaka i ostudzić na 20 minut.
Pokroić w 3-calowe kwadraty i podawać na ciepło.