Moussaka: zapiekanka z bakłażana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 287 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz koszerną sól, pastę pomidorową, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak wielki spoonacular wynik 30%. Spróbuj Skinny Moussakan aka pyszna zapiekanka z wołowiną i bakłażanem, Bakłażan Moussaka, oraz Grillowany Bakłażan Moussaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla bakłażana: umyć bakłażana i odciąć oba końce. Obierz 1/2-calowe paski skórki z bakłażana, tworząc paski skóry. Pokroić w poprzek na 1/3-calowe rundy. Sól i pieprz z obu stron i odstawić na 30 minut. Spłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2
Rozgrzać olej w dużej patelni saute i smażyć bakłażana po obu stronach, aż będzie złoty kolor.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
8
Dodaj 4 uncje sera i dobrze wymieszać. Do montażu: masło 9 przez 12 przez 2-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż połowę bakłażana i połowę mieszanki mięsa, na przemian, aż do całkowitego użycia. Przykryć sosem beszamelowym i pozostałym serem.