Moussaka

Moussaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Moussakan. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 37g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, jajka jumbo, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Podgrzać 2 łyżki EVOO w średnim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodać mieloną jagnięcinę i gotować, aż dobrze rumiane. Doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać czosnek, pieprz chile, cebulę i oregano i gotować przez 5 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj bulion, skórkę cytrynową, liść laurowy, laskę cynamonu i pomidory i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem Wytnij cienki kawałek z dwóch przeciwległych stron każdego bakłażana, usuwając część skóry. Obróć bakłażana pokrojonego bokiem do góry, a następnie pokrój wzdłuż na deski o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
5
Posypać solą i odcedzić w durszlaku przez 20 minut. Pat dry. Ubij białka z odrobiną wody w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wymieszać panko z pozostałymi 4 łyżkami EVOO w innym naczyniu, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
7
Do panko dodać połowę sera, natkę pietruszki, granulowany czosnek i granulowaną cebulę i dobrze wymieszać. Ustaw stojak drutu na każdym z 2 blach do pieczenia. Każdy plasterek bakłażana zanurzyć w białkach, następnie posmarować mieszaniną panko, naciskając, aby pomóc jej przylegać. Ułóż na stojakach z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Cebula GranulowanaCebula Granulowana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Piec, aż chrupiące i złoty, 25 do 30 protokół. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodać mąkę i gotować, ubijając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Ubijamy mleko i doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma rusztami gałki muszkatołowej. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część łyżki. Lekko ubić żółtka w średniej misce. Powoli wlać część sosu, stale ubijając, aby hartować żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla i zdjąć z ognia. Zrobić dwie warstwy mieszanki bakłażana i jagnięciny w średnim naczyniu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Polać sosem i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
13
Piec, aż zbrązowieje i bulgotanie, 30 do 40 protokół. Uwaga kucharza: zapiekankę można przykryć i schłodzić do posiłku. Podgrzać, przykryć, aż do ogrzania, następnie posypać więcej sera i piec, odsłonięte, aby chrupiące górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Składniki

4(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekanepomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekane3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggianotarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggiano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)1jumbojaja duże lub ekologiczne, oddzielonejaja duże lub ekologiczne, oddzielone6(zima)EVOOEVOO1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekane3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1Dużeświeży liść laurowyświeży liść laurowy4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.koszerne marynatykoszerne marynaty21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cebula granulowanacebula granulowana680Orzechy dowolne (posiekane)mielona jagnięcinamielona jagnięcina6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz3paskiKilka szerokich skórek cytrynowychKilka szerokich skórek cytrynowych4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1sprigświeże oregano, bardzo drobno posiekaneświeże oregano, bardzo drobno posiekane7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibułka tarta panko lub mączka macowabułka tarta panko lub mączka macowa1małeświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatkiświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn