Motylowe kotlety wieprzowe w stylu kubańskim

Motylowe kotlety wieprzowe w stylu kubańskim
Jeśli masz około 52 minut do spędzenia w kuchni, kotlety wieprzowe w stylu kubańskim z motylem mogą być doskonałym przepisem bezglutenowym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Za 3,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka , 44 g tłuszczu i łącznie 650 kalorii . Mieszanka czosnku, sera szwajcarskiego, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. 548 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 96% . Podobne przepisy to medaliony wieprzowe w stylu kubańskim , pieczony kurczak z motylem w cebuli i marchewce oraz czarna fasola kubańska z ryżem .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 (8-uncjowe) Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite4 (8-uncjowe) Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
3
W dużym naczyniu do pieczenia wymieszaj trzepaczką 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 1/4 szklanki soku z limonki, 3 łyżki oregano, czosnek, kminek i olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Dodaj wieprzowinę i obróć, aby ją pokryć. Przykryj i pozwól marynować przez co najmniej 15 minut i do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Połóż kotlety na płaskiej powierzchni, przekrojoną stroną do góry, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
7
Połóż 1 plaster sera, 2 plasterki szynki, kilka plasterków ogórka i kolejny plaster sera na 1 połówce kotleta. Złóż, posmaruj wierzch olejem i dopraw solą i pieprzem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
8
Połóż kotlety na grillu, stroną z olejem do dołu i grilluj, aż będą złocistobrązowe, przez 3 do 4 minut. Obróć kotlety i grilluj dalej, aż spód będzie złocistobrązowy, a ser się roztopi, przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Ubij resztę soku pomarańczowego i limonkowego, oregano i kolendrę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku. Nałóż na kotlety i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn