Mostek z marchewką i cebulą
Mostek z marchewką i cebulą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 49g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.32 za porcję. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz liście oregano, pieprz, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Mostek Chrzanowy Z Marchewką, Duszony mostek piwny z marchewką i pasternakiem, oraz Duszony Mostek Z Marchewką, Czosnkiem I Pasternakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść mostek na ciężkiej patelni do pieczenia. W małej misce, połączyć sól, pieprz, czosnek, i oregano. Pocierać mieszaninę na mostku. Włożyć marchew, seler, cebulę i liście laurowe na mostek i wlać wystarczająco dużo soku pomidorowego, aby uzyskać około 3/4 drogi do mięsa i warzyw. Przykryj górną część patelni 2 arkuszami papieru pergaminowego, a następnie folią aluminiową. (Sok pomidorowy reaguje nieprzyjemnie z folią aluminiową, jeśli dotkną.)
Piec przez 3 1/2 godziny, lub do miękkości mięsa.
Wyjmij mięso z patelni i utrzymuj je w cieple.
Umieść patelnię na 2 palnikach i gotuj warzywa i sos na średnim ogniu przez kolejne 30 minut lub aż sos się zagęści.
Aby służyć, pokroić mięso w poprzek ziarna.