Morelowo-migdałowa kruszonka
Apricot & migdałowy crumble może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis deser. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 684 kalorie, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz zmielony cynamon, kompot z moreli, crème fraîche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Apricot Crumble Parfait, Placek Z Kruszonką Morelową, oraz Ciasto Z Morelową Kruszonką.
Instrukcje
Morele i kompot wymieszać w dużym naczyniu do pieczenia lub 6-8 pojedynczych potraw.
Wymieszaj mąkę, orzechy i cynamon, a następnie natrzyj masło, aby uformować okruchy. Wymieszać z cukrami, a następnie posypać mieszaniną moreli. Możesz teraz przykryć i pozostawić do 24 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 180C / 160C wentylator / gaz 4 (lub wyłączyć piekarnik, gdy ciasto wychodzi).
Piec 40-45 minut, aż kruszonka będzie chrupiąca i złocista, następnie podawać z lodami lub crme frache.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Crumble w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.