Morelowo-czekoladowe Bawarois
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj moreli i czekolady bawarskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-dojrzałe morele, żelatynę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cynamonowy bawarczyk z cantuccini crumble-Klub kulinarny! / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Ciasto Czekoladowo-Morelowe, oraz Wianek Czekoladowo-Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Świeże i suszone morele gotować z cukrem w 3-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż morele zmiękną i mieszanina będzie syropowa, około 15 minut. Ostudzić 10 minut i przecier w blenderze, aż będzie bardzo gładki (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecedzić przez bardzo drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki mleka w filiżance i pozostawić zmiękczyć podczas przygotowywania kremu. Doprowadzić Pozostałe 1 3/4 szklanki mleka tylko do wrzenia w ciężkim rondlu i zdjąć z ognia.
W misce ubijamy żółtka i cukier, następnie w wolnym strumieniu dodajemy gorące mleko, ubijając.
Wlać krem do ciężkiego rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 77° (nie pozwól gotować).
Dodaj zmiękczoną żelatynę do gorącego kremu i ubijaj, aż się rozpuści.
Śmietanę ubić na purée morelowym i schłodzić w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając, około 1 godziny. Schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji surowych białek, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Usuń stronę 24 - centymetrowej (9-do 9 1/2 cala) patelni sprężynowej, następnie spód masła i pył z mąką, strącając nadmiar. Zablokuj stronę formy sprężynowej wokół dołu.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, i usunąć górną podwójną kotła lub miski z ognia.
Ubij żółtka i cukier za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba, blada i utworzy wstążkę, gdy bijaki zostaną podniesione, około 6 minut z mikserem stojącym lub 12 minut z ręcznym. Beat w czekoladzie, aż tylko połączone.
Ubij białka z solą w innej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż białka po prostu utrzymają miękkie szczyty. 1/4 białek wymieszać w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Łyżka ciasto do springform pan, rozłożenie go równomiernie, i piec w środku piekarnika, aż czekoladowa podstawa jest sprężysta w dotyku, 10 do 12 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu.
Ubij śmietanę z solą w misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Krem i sok z cytryny delikatnie ułożyć na kremie i polać czekoladową bazą na patelni springform. Chill bavarois, przykryte dużą odwróconą płytką, aż Zestaw, co najmniej 10 godzin.
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni i usuń bok.
* Purée morelowe i Bazę z pieczonej czekolady można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno, przykryć.* Bavarois można schłodzić do 2 dni.