Morelowo-czekoladowe Bawarois

Morelowo-czekoladowe Bawarois
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj moreli i czekolady bawarskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-dojrzałe morele, żelatynę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cynamonowy bawarczyk z cantuccini crumble-Klub kulinarny! / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Ciasto Czekoladowo-Morelowe, oraz Wianek Czekoladowo-Morelowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Świeże i suszone morele gotować z cukrem w 3-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż morele zmiękną i mieszanina będzie syropowa, około 15 minut. Ostudzić 10 minut i przecier w blenderze, aż będzie bardzo gładki (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecedzić przez bardzo drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki mleka w filiżance i pozostawić zmiękczyć podczas przygotowywania kremu. Doprowadzić Pozostałe 1 3/4 szklanki mleka tylko do wrzenia w ciężkim rondlu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W misce ubijamy żółtka i cukier, następnie w wolnym strumieniu dodajemy gorące mleko, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać krem do ciężkiego rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 77° (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj zmiękczoną żelatynę do gorącego kremu i ubijaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Śmietanę ubić na purée morelowym i schłodzić w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając, około 1 godziny. Schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji surowych białek, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usuń stronę 24 - centymetrowej (9-do 9 1/2 cala) patelni sprężynowej, następnie spód masła i pył z mąką, strącając nadmiar. Zablokuj stronę formy sprężynowej wokół dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
3
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, i usunąć górną podwójną kotła lub miski z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij żółtka i cukier za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba, blada i utworzy wstążkę, gdy bijaki zostaną podniesione, około 6 minut z mikserem stojącym lub 12 minut z ręcznym. Beat w czekoladzie, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Ubij białka z solą w innej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż białka po prostu utrzymają miękkie szczyty. 1/4 białek wymieszać w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Łyżka ciasto do springform pan, rozłożenie go równomiernie, i piec w środku piekarnika, aż czekoladowa podstawa jest sprężysta w dotyku, 10 do 12 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Ubij śmietanę z solą w misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Krem i sok z cytryny delikatnie ułożyć na kremie i polać czekoladową bazą na patelni springform. Chill bavarois, przykryte dużą odwróconą płytką, aż Zestaw, co najmniej 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni i usuń bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
* Purée morelowe i Bazę z pieczonej czekolady można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno, przykryć.* Bavarois można schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn