Morelowe żeberka z polentą

Morelowe żeberka z polentą
Morelowe żeberka z polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 124g tłuszczu, oraz w sumie 1459 kalorii. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej soli, mięsisty krótki, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Z Orzechami Laskowymi W Sosie Morelowym, Żeberka stojące z ziołami i solą pieczone z sosem morelowym, oraz Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Zalać 1 1/2 szklanki wrzącej wody; pozostawić moczyć, aż grzyby zmiękną, co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Grzyby odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Grzyby opłucz pod zimną wodą, aby usunąć nadmiar zabrudzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wymieszać 1 łyżeczkę tymianku, rozmaryn, sól i pieprz w małej misce. Mieszankę ziołową natrzeć na krótkie żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu. Pracując partiami, dodać żeberka do garnka i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 10 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieść żeberka do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z garnka. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, i prosciutto do garnka; smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodaj bulion, liść laurowy, zarezerwowane morele, ciecz do namaczania moreli (pozostawiając osad), a pozostałą 1 łyżeczkę tymianku do garnka. Powrót żeberka do garnka, strona mięsa w dół; doprowadzić do wrzenia. Przykryć garnek szczelnie; przenieść do piekarnika i piec, aż żeberka będą bardzo miękkie, około 1 godziny 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
BulionBulion
TymianekTymianek
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
12
Wyjąć z piekarnika. (Żeberka można dusić 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Przed kontynuowaniem należy lekko podgrzać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieś żebra na dużą patelnię do pieczenia, kość bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Wyjąć 5 dużych smalców z garnka i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Miejsce w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Dodać masło i wymieszać widelcem, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
18
Wymieszać w bułce tartej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
19
Rozprowadzić 1 łyżeczkę musztardy na wierzchu każdego żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
20
Rozłóż mieszaninę bułki tartej na górze każdego żebra, naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
21
Piec, aż polewa będzie chrupiąca i złota, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
22
W międzyczasie, łyżkę tłuszczu z wierzchu sosu w garnku i wyrzucić. Gotować sos, aż lekko zagęszczony i zredukowany do hojnych 2 filiżanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
23
Łyżka polenta do misek. Wierzch z krótkimi żebrami. Łyżka sosu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn