Homar Mac & Cheese
Need a pescatariańskie danie główne? Homar Mac & Cheese może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 878 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 6,88 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, makaron łokciowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodaj olej do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą, dodaj makaron i gotuj al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podgrzej mleko w małym rondlu, ale nie pozwól mu się zagotować. W dużym garnku roztopić 6 łyżek masła i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, stale mieszając trzepaczką. Jeszcze ubijając, dodać gorące mleko i gotować przez 1 do 2 protokół, aż zgęstnieje i gładkie. Z ognia dodać Gruyere, Cheddar, 1 łyżkę soli, pieprz i gałkę muszkatołową i mieszać, aż ser się rozpuści. Wymieszać z gotowanym makaronem i homarem. Ułóż mieszaninę na 6 do 8 (2-szklankowych) zapiekanych potraw. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła, połączyć z bułką tartą i posypać wierzchem.
Piec przez 30 do 35 minut, aż sos będzie bąbelkowy, a makaron rumiany.