Morelowa brioche
Morelowa brioche wymaga około 16 godzin od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 201 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, jajka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Morelowe bułeczki pekan z morelowym masłem miodowym, oraz Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen.
Instrukcje
W mikserze lub dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, drożdże i sól, następnie dodaj mleko i 3 jajka i kontynuuj mieszanie, aby uzyskać gładkie ciasto 5 minut w mikserze lub 8 minut ręcznie.
Dodać zmiękczone masło i mieszać przez kolejne 5 minut w mikserze lub 10 minut ręcznie.
Ciasto przekładamy do lekko naoliwionej miski i odstawiamy na noc do lodówki. Ciasto będzie wtedy sztywne i łatwe do kształtowania.
Smarujemy 2 puszki po 500 g chleba, następnie dzielimy ciasto na około 16 kawałków i do każdego kawałka dodajemy kilka moreli. Uszczelnij je i uformuj w małe kulki.
Umieść kulki w puszce w sekwencjach po 2, aż puszka będzie pełna. Wypełnienie każdej puszki powinno zająć nie więcej niż 8 sztuk. Pozostaw brioche na 3 godziny, aby udowodnić, aż dwukrotnie w wielkości.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Zmiksuj z 1 ubitym jajkiem i piecz przez 20 minut, aż uzyskasz złoty kolor, a bochenki zabrzmią pusto po naciśnięciu pod spodem. Schłodzić na stojaku z drutu.