Monterey Jack Potato Gratin
Monterey Jack potato Gratin wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 73 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowe beztłuszczowe mleko w proszku, ser monterey jack, czosnek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Ziemniaczano-bekonowe Tacos śniadaniowe z Monterey Jack, Monterey Jack Quesadillas, oraz Monterey Jack Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i 1/2 szklanki mleka wymieszać w średnim rondlu, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj pozostałe 1 1/2 szklanki mleka, mleka w proszku i margaryny. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką do drutu, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa. Wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Posypać czosnek w 13 - x 9-x 2-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Ułóż połowę krążków cebuli na czosnku; top z połową plastrów ziemniaków. Ułóż karczochy serca na ziemniakach. Powtórz warstwy z pozostałymi plastrami cebuli i ziemniaków.
Polać plastry ziemniaków sosem i posypać parmezanem.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut.
Posypać równomiernie serem Monterey Jack.
Piec dodatkowe 20 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.