Monterey Chicken Pasta Bake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj makaronu z kurczaka Monterey. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 198 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bekonu oscar mayer, ser Monterey jack, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Monterey CORN Bake, Makeover Monterey Jack CORN Bake, oraz Makaron z małż i Monterey Jack.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 6 min. albo aż będzie krucho. Zmiksować w mące; gotować i mieszać 1 min. Stopniowo mieszać bulion; gotować 3 do 4 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Dodać 1 szklankę rozdrobnionego sera; gotować i mieszać 1 min. albo aż się stopi.
Dodaj do składników na patelni wraz z kurczakiem i boczkiem; dobrze wymieszać.
Przenieś do naczynia do pieczenia 13x9 cali rozpylonego sprayem do gotowania; wierzch z pozostałym rozdrobnionym serem. Kryć się.
Piec 40 min., odsłaniając i polewając parmezanem przez ostatnie 10 min. Top z pomidorami i kolendrą.