Mom ' s Coconut Granola
Mom ' s Coconut Granolan jest bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 592 kalorie, 11g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz vanillan ekstrakt, masło, kokos, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone Borówki Kokosowe Quinoa Parfaits z kokosową granolą, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 9-calowa kwadratowa blacha do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Linia 9-calowy kwadratowy blacha do pieczenia z folią, dzięki czemu folia rozszerzyć na boki patelni. Spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszać owies, migdały, kokos, żurawinę, cynamon i sól.
Masło, miód i cukier połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło topi się i mieszanina zaczyna się gotować.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z wanilią.
Wlać mieszaninę masła na suche składniki, mieszając gumową łopatką, aż dobrze pokryte.
Przenieść mieszaninę owsa do przygotowanej patelni i za pomocą szpatułki równomiernie wcisnąć owies do patelni.
Piec, aż góra będzie złoty kolor, 20 do 25 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Używając folii, wyciągnij granolę z patelni i umieść ją na powierzchni roboczej. Kruszyć granolę na kawałki i przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.