Mole Verde

Mole Verde
Mole Verde może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 5 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pepitas, czosnek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni), oraz Kret Z Pestek Dyni / Mole Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim żeliwnej patelni na średnim ogniu, toast pepitas, aż zaczną pop i włączyć światło złoty brąz, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść do młynka do przypraw lub blendera i przetworzyć do drobno zmielonego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Miejsce mielone pepitas, Tomatillo, 1 szklanka kurczaka bulion, cebula, jalapeños, kolendra, epazote, sałata, i czosnek w słoiku blendera. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Smalec lub olej rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać puree pasty i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje prawie do konsystencji pasty pomidorowej, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Wymieszać pozostałe 2 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 3 dni, podgrzewając przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje5
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn