Mole Verde
Mole Verde może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 5 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pepitas, czosnek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni), oraz Kret Z Pestek Dyni / Mole Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim żeliwnej patelni na średnim ogniu, toast pepitas, aż zaczną pop i włączyć światło złoty brąz, o 5 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw lub blendera i przetworzyć do drobno zmielonego.
Miejsce mielone pepitas, Tomatillo, 1 szklanka kurczaka bulion, cebula, jalapeños, kolendra, epazote, sałata, i czosnek w słoiku blendera. Puree aż będzie gładkie.
Smalec lub olej rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać puree pasty i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje prawie do konsystencji pasty pomidorowej, około 10 minut.
Wymieszać pozostałe 2 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 3 dni, podgrzewając przed użyciem.