Moja Ulubiona Zupa Szparagowa
Moja ulubiona zupa szparagowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.26 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany, liści laurowych, nierafinowanej soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Szparagowa Z Chrupiącymi Roladkami Szparagowymi, Ulubiona Zupa Z Kopru Włoskiego, oraz Moja Ulubiona Zupa Hamburger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij zdrewniałe końce szparagów i rezerwy. Posiekaj około 1/2 cala delikatnych końcówek szparagów i rezerwy w osobnej misce. Posiekaj środkową trzecią część szparagów w odstępach 1/2 cala i odstaw do trzeciej miski.Cienko pokroić białą i jasnozieloną część poru, zachowując ciemnozielone liście i końcówkę korzenia.
Wlać wywar do dużego garnka i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Wrzucamy zdrewniałe końce szparagów, por i liście laurowe. Dusić pod przykryciem przez dwadzieścia minut.Podczas simmers czas, roztopić masło w patelni żeliwa. Gdy się spieni, wymieszaj cienko pokrojone pory. Smażyć na maśle przez około minutę lub do momentu pachnącego. Wymieszać posiekane szparagi i nadal smażyć, okresowo mieszając, przez około pięć minut.Odcedź wywar i zwróć go do garnka. Wymieszać z podsmażonym porem i szparagami. Dusić na średnim ogniu przez dwadzieścia minut lub do miękkości szparagów. Wyłączyć ogień, wymieszać z gęstą śmietaną i puree zupę z blenderem zanurzeniowym, aż do całkowitego smooth.In oddzielny garnek, doprowadzić do wrzenia około 1 litra wody. Wrzucić końcówki szparagów i gotować przez dwie do trzech minut.
Usuń je łyżką szczelinową i zanurz je w lodowatej wodzie, aby zachować ich kolor.
Odcedzić i wymieszać z zupą.