Mocha Formowana-Marsala Semifreddo

Mocha Formowana-Marsala Semifreddo
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 243 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka Marsali, koniaku, espresso granita i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mocha Semifreddo z gorącą pianką mleczną, Ciasto Mocha ze Słodowanym Semifreddo, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).

Instrukcje

1
Linia 2-quart bochenek patelni z folią. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z 1/3 szklanki cukru. Ustaw miskę na średnim rondlu wypełnionym 1 cala ledwo gotującej się wody, i za pomocą dużej trzepaczki, beat stale, aż mieszanina jest blada i puszysta i podwojona w objętości, o 5 protokół; nie pozwól jajek zbyt gorąco lub będą one scramble.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj Marsala i koniak i trzepaczka stale aż zgęstnieje, bardzo ciepłe w dotyku i potroić oryginalną objętość, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wyjmij miskę z rondla i pozwól zabaglione ostygnąć do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W dużej misce ze stali nierdzewnej ubijaj śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć w zabaglione. W innej dużej misce ze stali nierdzewnej ubijamy białka do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać krem z kamienia nazębnego; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
6
Dodawać stopniowo pozostałą 1/2 szklanki cukru; ubijać, aż białka będą bardzo sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Za pomocą dużej gumowej szpatułki złóż jedną trzecią ubitych białek do kremu zabaglione. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka w 2 dodatkach, aż pozostanie tylko kilka smug bieli. Łyżka jednej trzeciej mieszaniny semifreddo do każdej z 2 misek. W jednej misce składamy rozpuszczone espresso do mieszaniny semifreddo, a w drugiej startą czekoladę. Przykryć i schłodzić obie mieszaniny semifreddo.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Łyżka pozostałą gładką mieszaninę semifreddo do przygotowanej patelni bochenka i wygładzić powierzchnię. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
9
Rozprowadzić czekoladową mieszaninę semifreddo na gładkiej powierzchni semifreddo i wygładzić powierzchnię. Zamrozić do twardości, około 30 minut. Powtórzyć z mieszaniną espresso semifreddo i zamrozić na 1 godzinę, następnie przykryć plastikiem i zamrozić na co najmniej 6 godzin lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Aby zdemontować, poprowadź boki patelni bochenkowej pod gorącą wodą przez kilka sekund. Odwróć na talerz. Grubo pokroić semifreddo ciepłym ząbkowanym nożem, płukając nóż w ciepłej wodzie i susząc go między cięciami. Ułóż plastry na schłodzonych talerzach i podawaj z Granitą Espresso z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn