Mocha Formowana-Marsala Semifreddo

Mocha Formowana-Marsala Semifreddo
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 243 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka Marsali, koniaku, espresso granita i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mocha Semifreddo z gorącą pianką mleczną, Ciasto Mocha ze Słodowanym Semifreddo, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).

Instrukcje

1
Linia 2-quart bochenek patelni z folią. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z 1/3 szklanki cukru. Ustaw miskę na średnim rondlu wypełnionym 1 cala ledwo gotującej się wody, i za pomocą dużej trzepaczki, beat stale, aż mieszanina jest blada i puszysta i podwojona w objętości, o 5 protokół; nie pozwól jajek zbyt gorąco lub będą one scramble.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj Marsala i koniak i trzepaczka stale aż zgęstnieje, bardzo ciepłe w dotyku i potroić oryginalną objętość, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Wyjmij miskę z rondla i pozwól zabaglione ostygnąć do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
W dużej misce ze stali nierdzewnej ubijaj śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć w zabaglione. W innej dużej misce ze stali nierdzewnej ubijamy białka do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać krem z kamienia nazębnego; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
6
Dodawać stopniowo pozostałą 1/2 szklanki cukru; ubijać, aż białka będą bardzo sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Za pomocą dużej gumowej szpatułki złóż jedną trzecią ubitych białek do kremu zabaglione. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka w 2 dodatkach, aż pozostanie tylko kilka smug bieli. Łyżka jednej trzeciej mieszaniny semifreddo do każdej z 2 misek. W jednej misce składamy rozpuszczone espresso do mieszaniny semifreddo, a w drugiej startą czekoladę. Przykryć i schłodzić obie mieszaniny semifreddo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Łyżka pozostałą gładką mieszaninę semifreddo do przygotowanej patelni bochenka i wygładzić powierzchnię. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
9
Rozprowadzić czekoladową mieszaninę semifreddo na gładkiej powierzchni semifreddo i wygładzić powierzchnię. Zamrozić do twardości, około 30 minut. Powtórzyć z mieszaniną espresso semifreddo i zamrozić na 1 godzinę, następnie przykryć plastikiem i zamrozić na co najmniej 6 godzin lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
10
Aby zdemontować, poprowadź boki patelni bochenkowej pod gorącą wodą przez kilka sekund. Odwróć na talerz. Grubo pokroić semifreddo ciepłym ząbkowanym nożem, płukając nóż w ciepłej wodzie i susząc go między cięciami. Ułóż plastry na schłodzonych talerzach i podawaj z Granitą Espresso z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn