Miętowe Ciasto Szyfonowe
Miętowe ciasto Szyfonowe to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 463 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Miętowy Placek Szyfonowy Oreo, Miętowe ciasto czekoladowe z polewą miętową maślaną, oraz Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski. Zrób studnię w środku i dodaj olej, żółtka jaj, wodę, ekstrakt z mięty pieprzowej i ekstrakt z wanilii. Beat z mikserem na niskim przez 1 minutę.
Białka ubić śmietaną tartą, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie złóż białka w mieszaninę żółtkową.
Wlać 1/3 ciasta do osobnej miski i odcień barwnikiem spożywczym.
Naprzemiennie duże łyżki czerwonego i zwykłego ciasta na nieczystą rurkę lub patelnię bundt. Przeprowadź nóż lub szpatułkę przez ciasto, aby uzyskać efekt wirowania.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 55 minut. Zwiększyć ciepło do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez dodatkowe 15 minut lub do czasu zakończenia.
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku. Po ostygnięciu wyjąć z patelni i zamrozić, w razie potrzeby.