Miętowe Ciasto Szyfonowe

Miętowe Ciasto Szyfonowe
Miętowe ciasto Szyfonowe to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 463 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Miętowy Placek Szyfonowy Oreo, Miętowe ciasto czekoladowe z polewą miętową maślaną, oraz Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Oddzielić jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski. Zrób studnię w środku i dodaj olej, żółtka jaj, wodę, ekstrakt z mięty pieprzowej i ekstrakt z wanilii. Beat z mikserem na niskim przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka TortowaMąka Tortowa
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Białka ubić śmietaną tartą, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie złóż białka w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Wlać 1/3 ciasta do osobnej miski i odcień barwnikiem spożywczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Naprzemiennie duże łyżki czerwonego i zwykłego ciasta na nieczystą rurkę lub patelnię bundt. Przeprowadź nóż lub szpatułkę przez ciasto, aby uzyskać efekt wirowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
7
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 55 minut. Zwiększyć ciepło do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez dodatkowe 15 minut lub do czasu zakończenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku. Po ostygnięciu wyjąć z patelni i zamrozić, w razie potrzeby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn