Mięsna lasagne grzybowa

Mięsna lasagne grzybowa
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, mięsna lasagne z grzybami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 744 kalorie , 21 g białka i 56 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 2,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, liści tymianku, mielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 44 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 65% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pikantna Mięsna Lasagna , Mięsna Chili Lasagna i Pikantna Mięsna Lasagna .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 na 2 cale. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, OsuszonaPosiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Osuszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I CzarnymBarwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I Czarnym
Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)
3
Sos: W rondlu o pojemności 2 litrów rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, OsuszonaPosiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Osuszona
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
4
Dodaj mąkę i wymieszaj, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj ciepłe mleko, cały czas mieszając, aby zapobiec grudkom. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki, około 8 minut (nie dopuść do wrzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka Bosc, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiGruszka Bosc, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
1-1/2 Szklanki Mrożonych Pokrojonych Brzoskwiń, Rozmrożonych Lub 1 Opakowanie Mrożonych Słodzonych Malin, Rozmrożonych, Bez Odsączenia1-1/2 Szklanki Mrożonych Pokrojonych Brzoskwiń, Rozmrożonych Lub 1 Opakowanie Mrożonych Słodzonych Malin, Rozmrożonych, Bez Odsączenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
5
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj sery i gałkę muszkatołową. Mieszać, aż sery się rozpuszczą, a sos będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
6
Dodać prosciutto, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław
Pikantne, OpcjonalnePikantne, Opcjonalne
7
Nadzienie: Na dużej patelni rozgrzej oliwę i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, OsuszonaPosiekana Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Osuszona
Kwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana MeksykańskaKwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
8
Dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem do smaku i smaż, często mieszając, aż będzie miękka, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartkiZiemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj czosnek i smaż, aż będzie aromatyczny, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego
10
Dodać grzyby, rozmaryn i tymianek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby staną się złociste, a płyn odparuje, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Posiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do PodaniaPosiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do Podania
11
Dodać 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław3/4 Szklanki Posiekanej Trójkolorowej Mieszanki Sałatki Colesław
Pikantne, OpcjonalnePikantne, Opcjonalne
12
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ściśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I SólŚciśnij Każdą Gałkę Muszkatołową I Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii
13
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale nadal twardy, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego
14
Odcedź i odłóż na bok.
15
Przygotowanie lasagne: Wylej 1/2 szklanki sosu na dno przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I CzarnymBarwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Czerwonym, Niebieskim, Brązowym I Czarnym
ChochlaChochla
16
Na wierzchu ułóż 3 makarony. Na makaron wyłóż 1/2 mieszanki grzybów. Na mieszaninę grzybów wlać 1 szklankę sosu i ułożyć na wierzchu jeszcze 3 makarony. Powtórz warstwy, używając pozostałej mieszanki grzybów, 1 szklanki sosu i pozostałych 3 makaronów. Polać pozostałym sosem i posypać 1 szklanką wędzonego sera mozzarella i 1/2 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Kremowy Sos Sałatkowy Włoski Lub ParmezanKremowy Sos Sałatkowy Włoski Lub Parmezan
1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
17
Skrop wierzch oliwą z oliwek i piecz, aż wierzch będzie złocisty, a nadzienie zacznie bulgotać, przez około 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Drobno Posiekanej Zielonej Kapusty1 1/2 Funta Drobno Posiekanej Zielonej Kapusty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)
18
Wyjmij z piekarnika i studź przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)Patyczki Do Lizaków (długość 4 Cale/10 Cm)
19
Lasagne pokroić w ćwiartki i podawać.

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej, w razie potrzebyświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej, w razie potrzeby21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przypraw8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło do smarowania naczynia do pieczeniaMasło do smarowania naczynia do pieczenia63Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)posiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu2(zima)posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1szczyptaSzczypta mielonej gałki muszkatołowejSzczypta mielonej gałki muszkatołowej21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól koszerna, plus dodatkowo, w razie potrzebysól koszerna, plus dodatkowo, w razie potrzeby9makaron lasagne o Smaku szpinaku lub zwykłymakaron lasagne o Smaku szpinaku lub zwykły9766 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepłe pełne mlekociepłe pełne mleko680Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby, takie jak cremini, shiitake i button, ćwiartowaneróżne grzyby, takie jak cremini, shiitake i button, ćwiartowane680Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby, takie jak cremini, shiitake i button, ćwiartowaneróżne grzyby, takie jak cremini, shiitake i button, ćwiartowane3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana57Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki tartego parmezanu1/2 szklanki tartego parmezanu227Orzechy dowolne (posiekane)cienko pokrojone prosciutto, grubo posiekanecienko pokrojone prosciutto, grubo posiekane113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka rozdrobnionego wędzonego sera mozzarellafiliżanka rozdrobnionego wędzonego sera mozzarella3(zima)masło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej5(zima)masło niesolonemasło niesolone

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Tenuta di Capraia Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowoczerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Aromat intensywny i bogaty, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze zrównoważone z nutami zintegrowanych, żywych tanin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn