Mięsna lasagne chili
Meaty Chili Lasagnan to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 454 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Mieszanka maksymalnie 3 papryczek jalapeno, chili w proszku, cebuli i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy obejmują Mięsną Patelnię Lasagne , Pikantną Mięsną Lasagne i Pikantną Mięsną Lasagne .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę, paprykę i chili w proszku.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać zupę, kukurydzę, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy i oliwki; gotować na wolnym ogniu, aż się rozgrzeje.
Rozsmaruj 1/2 szklanki sosu mięsnego w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Ułóż cztery warstwy makaronu, połowę pozostałego sosu i jedną trzecią sera. Powtórz warstwy raz. Posyp pozostałym makaronem i serem.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut. Odkryć; piec jeszcze 15 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Przed krojeniem odstaw na 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Ricasoli Brolio Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
![Ricasoli Brolio Chianti Classico Riserva]()
Ricasoli Brolio Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowo-czerwony kolor. W nosie wyraźne nuty truskawek, malin, przypraw i wanilii. Wino jest miękkie i rozpływające się na podniebieniu; odpowiednia równowaga pomiędzy kwasowością a taninami pozostawia w ustach przyjemny i trwały posmak. Mieszanka: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon.