Meaty Chili Lasagnan to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 454 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Mieszanka maksymalnie 3 papryczek jalapeno, chili w proszku, cebuli i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy obejmują Mięsną Patelnię Lasagne , Pikantną Mięsną Lasagne i Pikantną Mięsną Lasagne .
Instrukcje
1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę, paprykę i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Posiekanej Białej Cebuli (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego
Ogolona Delikatesowa Pieczeń Wołowa, Posiekana
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Ricasoli Brolio Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Ricasoli Brolio Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowo-czerwony kolor. W nosie wyraźne nuty truskawek, malin, przypraw i wanilii. Wino jest miękkie i rozpływające się na podniebieniu; odpowiednia równowaga pomiędzy kwasowością a taninami pozostawia w ustach przyjemny i trwały posmak. Mieszanka: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon.