Miękkie Paluszki Chlebowe
Miękkie paluszki chlebowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól, mak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Miękkie Cebulowe Paluszki Chlebowe, Miękkie Paluszki Czosnkowe, oraz Miękkie Paluszki Sezamowe.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier; odstawić na 5 minut. Wymieszać z olejem, solą, mąką pełnoziarnistą i wystarczającą ilością mąki uniwersalnej do utworzenia miękkiego ciasta.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Odstawić na 10 minut. Podzielić na 14 porcji.
Rozwałkuj każdą porcję na 9-in. x 1-po. Lina.
Miejsce 1. na nasmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić na 20 minut lub do podwojenia.
Ubić jajko i wodę; wymieszać ciasto.
W razie potrzeby posypać dodatkami.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut.