Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem

Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem
Need a bezglutenowe i pescatarian danie główne? Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 4. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 45% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 48g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka imbiru, brązowego ryżu, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać czarne nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Zdrowy Miód Len Tahini Chleb Bananowy jako deser. Jest idealny do Czwarty Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Miód Sojowy Grillowany Łosoś Z Edamame, Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame, oraz Teriyaki-glazurowany brązowy ryż i hamburgery Edamame z grillowanym ananasem i chrupiącą zieloną cebulką podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na średnio wysokim bezpośrednim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Olej pędzelkowy na ruszcie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Drobno posiekać kolendrę i szalotki, i wymieszać w 2 łyżeczki oleju i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wytnij dwie 3-calowe szczeliny przez skórę wzdłuż dna filetów z łososia, przechodząc w połowie do łososia. Równomiernie wypchaj szczeliny mieszanką ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Rybę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Wymieszaj razem miód, sok z limonki i sos sojowy, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Połóż łososiową skórkę na grillu i gotuj, aż będzie dobrze zaznaczone, 3 do 4 minut. Odwróć łososia i kontynuuj gotowanie, szczotkując wierzchołki sosem, aż ryba zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Przełożyć na talerz i posypać wierzchy sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
9
Połączyć edamame, 1 łyżkę wody i 1/4 łyżeczki soli w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokim poziomie, aż się rozgrzeje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Łosoś, edamame, brązowy ryż i pomarańczowe kliny podzielić równomiernie na cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
11
Każdy podawać ze szklanką mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Louis Jadot Pinot Noir z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Pinot Noir
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot jest czystym winem odmianowym produkowanym z moszczu Pinot Noir i win wybranych z wiejskich winnic w całym Côte d ' Or I Côte Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis", aby poprawić jakość wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie wybierane i, w zależności od rocznika, starzone przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą teksturą zrównoważoną przez okrągłe, delikatne taniny w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn