Miód Pięć Przypraw Uda

Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Miodowe uda z pięcioma przyprawami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 31g tłuszczu i w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $1.08 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś proszek z pięcioma przyprawami, udka z kurczaka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik nie jest tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Przyprawione miodowe udka z kurczaka i "mały wóz", Przyprawione Udka Z Kurczaka, oraz Udka Z Kurczaka Z Przyprawami Jamajskimi.
Instrukcje
W płytkim naczyniu połącz miód, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, proszek z pięcioma przyprawami, czosnek i sól. Wrzuć udka z kurczaka do marynaty, uważając, aby nie oderwać skóry. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Podgrzej 10-calową żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej i zawiruj, aby pokryć.
Dodaj kurczaka skórą do dołu; gotuj do uzyskania bogatego mahoniowego koloru, około 3 minut. Za pomocą szczypiec ostrożnie odwróć każde udo; przenieś patelnię do piekarnika i gotuj, aż soki będą czyste, a mięso będzie w pełni ugotowane, około 18 minut.
Przenieś uda na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Podawać ze smażonym ryżem, bitymi ziemniakami wasabi lub szechuańską fasolką szparagową.