Miód Mięta Glazurowany Grillowany Kurczak
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, miód mięta glazurowany Grillowany kurczak może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 482 kalorie, 27g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 286 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz ocet, wodę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Kurczak Z Grilla Glazurowany Miodem, Kurczak Z Grilla Glazurowany Miodem, oraz Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym.
Instrukcje
Umieścić kawałki kurczaka w misce.
Ocet wymieszać z oliwą z oliwek i zalać kawałkami kurczaka. Kawałki kurczaka obrócić tak, aby wszystkie były pokryte prostą marynatą.
Niech marynować przez 30 minut do godziny.
Dodać miód miętowy glazury: w małej misce wymieszać miód, mięta, i tylko tyle wody dla dobrej konsystencji fastrygowania. Odstawić do glazury kurczaka.
Grilluj kurczaka: przygotuj grill na średnim ogniu.
Usuń kawałki kurczaka z marynaty.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Na gorącym grillu umieścić kawałki kurczaka, skórkę do góry. Gotować przez około 25-40 minut, pod przykryciem, obracając co 7 lub 8 minut.
Podlewać glazurą: przez ostatnie 5-10 minut gotowania podlewać wszystkie strony mieszaniną mięty miodowej. Kurczak odbywa się, gdy soki są jasne (nie różowe), gdy końcówka noża jest włożona zarówno do piersi kurczaka, jak i uda, około 74°.
Zauważ, że chociaż kawałki piersi są większe, mogą zakończyć gotowanie wcześniej niż uda.