Miód Lawendowo-Różany
Miód lawendowo-różany może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kwiaty lawendy, łagodny miód, płatki róży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, Sorbet: malinowy, hibiskusowy, lawendowy i różany, oraz Sernik Miodowy Lawendowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym szklanym słoiku wymieszaj miód z płatkami róży i kwiatami lawendy. Zamknąć słoik i odstawić w słonecznym oknie na 2 tygodnie, obracając co kilka dni. Rozgrzej słoik w kuchence mikrofalowej lub pod gorącą wodą, aż miód będzie ciekły. Miód przecedzić przez drobne sito do czystego słoika. Odrzuć kwiaty. Przechowywać miód w chłodnym, ciemnym miejscu przez kilka miesięcy.