Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym olejem czosnkowo-sezamowym

Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym olejem czosnkowo-sezamowym
Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym czosnkiem - olej sezamowy może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1677 kalorii, 93g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka oleju roślinnego, skrawki grzybów, shoyu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać płatki owsiane ze stali, możesz podążać za tym daniem głównym z Piernik Stalowy Cięty Owies jako deser. 567 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Palony olej czosnkowo-sezamowo-Chili do Ramen, Wieprzowina I Rzepa Miso Ramen, oraz Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę i kości kurczaka w dużym garnku i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest podgrzewany, podgrzej olej roślinny w średniej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj cebulę, czosnek i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Użyj pałeczki, aby usunąć małe kawałki ciemnego szpiku z wnętrza kłusaków lub w pobliżu kolców kurcząt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Powrót kości do garnka wraz z zwęglonych warzyw, pora, scallion białka, grzyby, i łopatki wieprzowe. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Gotuj bulion, aż łopatka wieprzowa będzie całkowicie miękka, około 3 godzin. Ostrożnie usuń ramię za pomocą szpatułki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Przenieść shuolder do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do. Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion będzie nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 6 do 8 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
ChochlaChochla
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Ubić pastę miso, 3 łyżki shoyu i sól do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
ShoyuShoyu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Łopatki wieprzowe rozdrobnić palcami, aż drobno rozdrobnione i wrzucić z pozostałych shoyu i mirin. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
ShoyuShoyu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Podawać: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem miejsce rozdrobnione łopatki wieprzowe w 10-calowy patelni non-stick na średnim ogniu. Gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż wszystko będzie chrupiące. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
15
Odcedzić i przenieść do rozgrzanych misek ramen. Bulion kadzi nad makaronem i skropić łyżką lub dwoma spalonego oleju czosnkowo-sezamowo-chili na misce. Podziel chrupiącą wieprzowinę równomiernie między miseczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Makaron RamenMakaron Ramen
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
16
Jajka pokroić na pół i dodać pół do każdej miski. Top z innymi dodatkami według uznania i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc

Makaron Ramen świetnie komponuje się z Rieslingiem, Sake i Sauvignon Blanc. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Jedno wino można spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn