Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym olejem czosnkowo-sezamowym
Miso Ramen z chrupiącą wieprzowiną i palonym czosnkiem - olej sezamowy może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1677 kalorii, 93g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka oleju roślinnego, skrawki grzybów, shoyu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać płatki owsiane ze stali, możesz podążać za tym daniem głównym z Piernik Stalowy Cięty Owies jako deser. 567 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Palony olej czosnkowo-sezamowo-Chili do Ramen, Wieprzowina I Rzepa Miso Ramen, oraz Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić wieprzowinę i kości kurczaka w dużym garnku i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest podgrzewany, podgrzej olej roślinny w średniej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj cebulę, czosnek i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Użyj pałeczki, aby usunąć małe kawałki ciemnego szpiku z wnętrza kłusaków lub w pobliżu kolców kurcząt.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Powrót kości do garnka wraz z zwęglonych warzyw, pora, scallion białka, grzyby, i łopatki wieprzowe. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Gotuj bulion, aż łopatka wieprzowa będzie całkowicie miękka, około 3 godzin. Ostrożnie usuń ramię za pomocą szpatułki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Przenieść shuolder do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do. Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion będzie nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 6 do 8 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny Krem
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowa Woda
Chochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Ubić pastę miso, 3 łyżki shoyu i sól do smaku. Trzymaj ciepło.
Łopatki wieprzowe rozdrobnić palcami, aż drobno rozdrobnione i wrzucić z pozostałych shoyu i mirin. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Shoyu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Podawać: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem miejsce rozdrobnione łopatki wieprzowe w 10-calowy patelni non-stick na średnim ogniu. Gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż wszystko będzie chrupiące. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
15
Odcedzić i przenieść do rozgrzanych misek ramen. Bulion kadzi nad makaronem i skropić łyżką lub dwoma spalonego oleju czosnkowo-sezamowo-chili na misce. Podziel chrupiącą wieprzowinę równomiernie między miseczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Chili
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Makaron Ramen
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
16
Jajka pokroić na pół i dodać pół do każdej miski. Top z innymi dodatkami według uznania i podawać natychmiast.
Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc
Makaron Ramen świetnie komponuje się z Rieslingiem, Sake i Sauvignon Blanc. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Jedno wino można spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.