Miso-marynowane Tofu i bakłażan nad makaronem Soba
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Miso-marynowane Tofu i bakłażan nad makaronem Soba spróbować. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 182 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z limonki, olej sezamowy, kapusta napa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami, Marynowane imbirowe Tofu i makaron Soba, oraz Zupa soba Miso z Tofu z ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suche tofu między ręcznikami papierowymi 20 minut. Wrzucić tofu i bakłażan w oddzielnych miskach z 1 1/2 łyżki miso i 1 łyżeczka czosnku każdy.
Wok ciepła lub duża patelnia na średnim ogniu; dodać 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych. Gotować tofu, mieszając, 3 protokół lub do złotego.
Przełożyć na talerz i dodać 1 1/2 łyżki soku z limonki; przykryć.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych do wok, i gotować bakłażana 2 protokół lub do złotego.
Dodaj 1 1/2 łyżki soku z limonki; przykryć i gotować 2 protokół lub do miękkości.
Przenieść na płytę; przykryć.
Dodaj kapustę, 1/4 szklanki wody i pozostałą 1 łyżeczkę czosnku do wok; gotować 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Przykryć; gotować 2 minuty.
Przenieść do miski; zachować ciepło.
Dodaj 1/4 szklanki wody, soba, i pozostałe 3 łyżki soku z limonki do wok; mieszać 1 minutę lub aż gorące.
Usuń wok z ognia i wrzuć mieszaninę z olejem sezamowym i szalotki. Podziel sobę i kapustę na 4 miseczki. Top z tofu i bakłażanem.