Miso-Bakłażan Szkliwiony (Nasu Miso)
Miso-bakłażan szkliwiony (Nasu Miso) jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liście kolendry, miso, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nasu Dengaku-Miso Glazed Bakłażan, Miso Glazed Bakłażan (Nasu Dengaku), oraz Bakłażan japoński Miso-glazurowany (Nasu no Dengaku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery ze stojakiem 4 w. ze źródła ciepła.
Rozgrzać olej na żaroodpornej patelni na dużym ogniu.
Dodaj bakłażana, miąższ bokiem w dół, i gotować, aż miąższ zacznie brązowieć i zmięknąć, o 4 protokół.
W małej misce, połączyć miso, cukier, sake, i płatki chile. Obróć miąższ bakłażana do góry i zmiażdż mieszaninę. Bakłażan Broil na patelni, aż glazura zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Posypać kolendrą i sezamem.
* Poszukaj miso, sfermentowanej pasty sojowej, w przejściu do lodówki w sekcji produktów.