Miska Z Makaronem Ramen
Ramen Noodle Bowl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.88 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 53 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz miso, wodę, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miska Z Makaronem Easy Ramen, Serowy boczek i jajko Ramen Noodle Bowl, oraz Pikantne krewetki i Saucy guacamole Ramen Noodle Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 4 szklanki wrzącej wody i porcini; odstawić 15 minut.
Odcedzić przez sito nad miską; rezerwa porcini i moczyć płyn. Porcini pokroić w plasterki; odstawić na bok.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać boczek; gotować, aż prawie chrupiące. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj cebulę i marchew; podsmażyć 2 protokół.
Połącz miso z sosem sojowym.
Dodaj mieszaninę miso, płyn porcini, wywar, czosnek i imbir na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Wytrzyj patelnię do czysta. Powrót bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron; gotować 8 minut lub do miękkości.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju sezamowego na patelnię; zawirować.
Dodaj świeże grzyby; smażyć 8 minut.
Zdjąć z patelni; połączyć borowiki i świeże grzyby.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego na patelnię; zawirować.
Dodaj kurczaka, skórka strona w dół; smażyć 7 minut lub aż skóra jest bardzo chrupiące i złocisty brązowy. Turn chicken over; smażyć 2 minuty lub do czasu zakończenia.
Umieścić jajka w małym rondlu; dodać wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę.
Wyjąć z ognia; odstawić 3 minuty.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą.
Miksturę z makaronem podzielić na 6 misek; każdą porcję ułożyć z 3 łyżkami mieszanki grzybowej, 2 łyżkami zielonej cebuli, 1 udem z kurczaka, 1/2 jajka i 1 łyżeczką sambal.
Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc
Riesling, Sake i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do makaronu Ramen. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Możesz spróbować Gunderloch Estate Riesling Dry. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry