Miska ryżu wieprzowo-Szparagowego

Wieprzowina i szparagi ryż miska może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka soli, ryżu sushi, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym, Miska Pieczona Wieprzowina, Szparagi I Pomidorki Wiśniowe, oraz Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w średnim rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, przykryj, wyłącz ciepło i odstaw 14 minut. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą.
Jajka przełożyć do lodowatej wody i odstawić.
Podczas gotowania jaj, w drugim średnim rondlu przynieś ryż, sól i 3 szklanki wody do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować 15 minut. Zdejmij ciepło, nadal pokryte, i odstawić 5 minut.
Podczas gdy ryż się gotuje i jajka siedzą, wymieszaj wieprzowinę, sake i 2 łyżki. tamari w małej miseczce. Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Umieść 1 łyżkę. imbir z wieprzowiną; resztę włożyć do małej miseczki i odstawić.
Podczas gotowania ryżu, obrać i z grubsza posiekać czosnek i posiekać zieloną cebulę; dodać oba do miski imbiru. Przyciąć woody kończy się szparagi, pokroić w 1 1/2-in. kawałki i odstawić na bok.
Podczas gdy ryż siedzi, na dużej patelni na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę. mieszanka oleju i wieprzowiny. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wieprzowina jest gotowana przez, o 4 protokół. Tymczasem ryż puch widelcem i podzielić równomiernie między 4 do 6 miski i ustawić je w pobliżu pieca. Na wierzchu ryż z wieprzowiną i sokami z patelni, dzieląc równomiernie.
Odstawić patelnię do ogrzania i dodać pozostałą 1 łyżkę. olej, imbir, czosnek i zielona cebula. Gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Dodać szparagi i pozostały 1 łyżeczka. tamari i wymieszać, aby połączyć.
Dodaj bulion, przykryć, i gotować, aż szparagi jest po prostu miękkie do ukąszenia, 2 do 3 protokół.
Podczas gotowania szparagów, jajka osuszyć, obrać i pokroić w 1/4 cala. plastry. Szparagi i soki podzielić równomiernie między miski ryżu i wieprzowiny. Każdą porcję wymieszać z plasterkami jajka i podawać od razu.
Indyk mielony: substytut 1 lb. na wieprzowinę na chudszy obiad.
Brązowy ryż: użyj średnioziarnistego brązowego ryżu na orzechowe i zdrowe odejście od białego ryżu (wydłuż czas gotowania ryżu do 30 minut).
Zamiast szparagów, użyj jednego z poniższych w kroku 6: świeży szpinak, 20 oz., opłukane i wszelkie twarde łodygi usunięte (zmniejszyć bulion z kurczaka do 1/4 szklanki); fasola szparagowa, 1 lb., końce przycięte i pokrojone na 1 1/2 cala. kawałki; brokuły, 2 średnie główki, pokrojone w 1-in. różyczki (wydłużają czas gotowania do około 4 minut); Baby bok choy, 4 głowice, rozdzielone na pojedyncze liście.