Mirlitony nadziewane krewetkami i szynką wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kapie z boczku, ząbki czosnku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Mirlitony nadziewane krewetkami i krabami, Mirlitony Nadziewane Rakami, oraz Mirlitony Nadziewane Morzem (Chayote) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś mirlitony i wodę do przykrycia do wrzenia w holenderskim piekarniku; gotować 25 do 30 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chayote
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby. Odstaw krewetki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Odcedzić i schłodzić mirlitony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chayote
4
Przeciąć na pół wzdłuż; usunąć nasiona i wyrzucić. Miąższ czerpać, pozostawiając muszle o grubości 1/2 cala; posiekać miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5
Podsmażyć cebulę i dalej 3 składniki w gorących kapiących boczku 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj krewetki i szynkę; gotować, stale mieszając, 3 do 5 minut lub aż krewetki kolei różowy. Wymieszać miąższ mirliton, 3/4 szklanki bułki tartej i przyprawy kreolskie; gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
7
Lekko ostudzić; wymieszać z jajkiem. Stuff mirliton mieszaninę równomiernie do muszli mirliton.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Wymieszać razem pozostałe 1/2 szklanki bułki tartej i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Posypać równomiernie nadziewane mirlitony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chayote
10
Umieść w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
11
Piec w 375 przez 15 do 20 minut lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Uwaga: Unbaked mirliton mieszaninę można łyżkę do lekko nasmarowane 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia (Odrzuć mirliton muszli), a następnie pieczone zgodnie z zaleceniami.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.