Miodowo-migdałowa Focaccia z rozmarynem

Miodowo-migdałowa Focaccia z rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj miodowo-migdałowej Focaccii z rozmarynem. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 145 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę lub aż złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Mieszaninę nakrętek spuścić przez drobne sito do miski, zachowując olej. W misce wrzucić orzechy z 1/8 łyżeczki soli i czerwonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
OrzechyOrzechy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć mleko, cukier granulowany, i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj zarezerwowany olej, 7 uncji mąki (około 1 1/4 szklanki), 1 łyżeczka soli i żółtko do mieszaniny drożdży; ubić mikserem z małą prędkością, aż do połączenia. Stopniowo dodawać pozostałe 9 uncji mąki (około 2 szklanki) do mieszaniny oleju; ubijać z małą prędkością, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto (około 3 minut). Ciasto wciskamy na galaretkę pokrytą 1 1/2 łyżki oleju. Przykryć folią; odstawić w ciepłe miejsce (8
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GalaretkaGalaretka
DrożdżeDrożdże
RolkaRolka
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
5
przez 40 minut lub aż prawie podwoiła się wielkość.
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Delikatnie nacisnąć ciasto opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, cukier puder, miód i białko jaja; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Delikatnie posmaruj ciasto połową mieszanki białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wierzch pieczywa wymieszać z pozostałą mieszaniną białka jaja; posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
ChlebChleb
12
Piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć z patelni; ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casan Emma Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia5
Magazyn