Miodowo-migdałowa Focaccia z rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj miodowo-migdałowej Focaccii z rozmarynem. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 145 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę lub aż złoty.
Mieszaninę nakrętek spuścić przez drobne sito do miski, zachowując olej. W misce wrzucić orzechy z 1/8 łyżeczki soli i czerwonego pieprzu.
Połączyć mleko, cukier granulowany, i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj zarezerwowany olej, 7 uncji mąki (około 1 1/4 szklanki), 1 łyżeczka soli i żółtko do mieszaniny drożdży; ubić mikserem z małą prędkością, aż do połączenia. Stopniowo dodawać pozostałe 9 uncji mąki (około 2 szklanki) do mieszaniny oleju; ubijać z małą prędkością, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto (około 3 minut). Ciasto wciskamy na galaretkę pokrytą 1 1/2 łyżki oleju. Przykryć folią; odstawić w ciepłe miejsce (8
przez 40 minut lub aż prawie podwoiła się wielkość.
Delikatnie nacisnąć ciasto opuszkami palców.
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, cukier puder, miód i białko jaja; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Delikatnie posmaruj ciasto połową mieszanki białek.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Wierzch pieczywa wymieszać z pozostałą mieszaniną białka jaja; posypać migdałami.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Wyjąć z patelni; ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.