Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj miodowo-migdałowej Focaccii z rozmarynem. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 145 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę lub aż złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Mieszaninę nakrętek spuścić przez drobne sito do miski, zachowując olej. W misce wrzucić orzechy z 1/8 łyżeczki soli i czerwonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Orzechy
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
3
Połączyć mleko, cukier granulowany, i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Mąka Uniwersalna
Drożdże
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj zarezerwowany olej, 7 uncji mąki (około 1 1/4 szklanki), 1 łyżeczka soli i żółtko do mieszaniny drożdży; ubić mikserem z małą prędkością, aż do połączenia. Stopniowo dodawać pozostałe 9 uncji mąki (około 2 szklanki) do mieszaniny oleju; ubijać z małą prędkością, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto (około 3 minut). Ciasto wciskamy na galaretkę pokrytą 1 1/2 łyżki oleju. Przykryć folią; odstawić w ciepłe miejsce (8
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Galaretka
Drożdże
Rolka
Sól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
5
przez 40 minut lub aż prawie podwoiła się wielkość.
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Delikatnie nacisnąć ciasto opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
8
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, cukier puder, miód i białko jaja; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Delikatnie posmaruj ciasto połową mieszanki białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Białka Jaj
Ciasto
Miód
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
11
Wierzch pieczywa wymieszać z pozostałą mieszaniną białka jaja; posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Migdały
Chleb
12
Piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Wyjąć z patelni; ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casan Emma Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.