Mint Chocolate Chip Panna Cotta
Przepis Mięta Czekolada Chip Panna Cotta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 331 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ekstrakt z mięty pieprzowej, sproszkowaną żelatynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekolada miętowa Panna Cotta-niskowęglowodanowa i bezglutenowa, Mint Julep Panna Cotta, oraz Czekoladowa Panna Cotta.
Instrukcje
Dodaj 2 szklanki pół na pół do średniego rondla. Wymieszać z cukrem i posypać żelatyną. Odstawić na pięć minut, aby żelatyna kwitła. Delikatnie podgrzać mieszaninę rondla na małym ogniu, delikatnie mieszając.
Ciepło, aż prawie gotuje się na wolnym ogniu. Zarówno cukier, jak i żelatyna powinny być całkowicie stopione.
Połącz pozostałe pół na pół, ekstrakt z mięty pieprzowej, wanilia i barwnik spożywczy w średniej misce.
Wlać gorącą mieszaninę do miski i delikatnie ubijać, aby połączyć.
Umieść miskę nad lodową kąpielą i delikatnie mieszaj łopatką, aż mieszanina będzie zimna w dotyku. Nie używaj trzepaczki, bo wprowadzasz zbyt dużo powietrza i tworzysz dziwną ostateczną konsystencję w panna cotta. Gdy ostygnie, przenieść do lodówki lub zamrażarki. Sprawdzaj co pięć minut. Gdy mieszanina jest gęsta, natychmiast usunąć. Zajmie to około dziesięciu minut w zamrażarce, do pół godziny w lodówce.
Podczas schładzania mieszanki panna cotta, rozpuść czekoladę w małej szklanej lub metalowej misce nad gotującą się wodą lub w 30 sekundach w kuchence mikrofalowej. Chcesz to płynne, ale nie gorące.
Skropić czekoladę cienkimi wstążkami na gęstej mieszance panna cotta. Pozostawić czekoladę do stwardnienia (będzie przejść od błyszczącego do Matowego), a następnie delikatnie rozbić i wymieszać w mieszaninie. Powtarzaj, aż cała czekolada zostanie zużyta.
Wlać do sześciu 8 lub 9 uncji przezroczystych szklanek i przenieść do lodówki, aby zakończyć ustawienie, co najmniej jedną godzinę.