Mini Tortilla z wołowiną i pieczonym pomidorem
Mini Tortilla z wołowiną i pieczonym pomidorem może być dobrym przepisem na rozszerzenie głównego repertuaru dań. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Mieszanka mąki tortille, pieczony pomidorowy meksykański sos do gotowania, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Mini rozdrobniona Sałatka z wołowiną taco w chrupiących kukurydzianych tortilli, Mini pieczone pomidory z awokado, białą fasolą + Puree z tuńczyka, oraz Mini miseczki Tortilla z jajkiem i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. W średniej nieaktywnej misce wymieszać cebulę i sok z limonki. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Umieść 1 tortillę w każdej z 12 miseczek Muffin o regularnym rozmiarze, zginając każdą tortillę, aby zmieściła się w kubku; spryskaj każdą tortillę sprayem do gotowania.
Tymczasem, w 10-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę na średnim ogniu 8 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie gotowane;odcedzić. Wymieszać z sosem do gotowania. Zmniejszyć ciepło. Dusić 3 do 5 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.
Łyżka 2 łyżki mieszanki wołowiny w środku każdej filiżanki.
Piec 8 do 10 minut dłużej lub aż szczyty tortilla kubki są chrupiące i nadzienie jest bąbelkowe. Wierzch każdej filiżanki z 1 łyżką marynowanej cebuli.