Mini tarty z truskawkami i mascarpone

Mini tarty z truskawkami i mascarpone
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, mini tarty z truskawkami i mascarpone mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Ten deser ma 136 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Dzień Matki. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Mieszanka octu balsamicznego, soli koszernej, ciasta na pizzę i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Mini Babeczki Mascarpone z Glazurą Truskawkową, Mini Serniki Mascarpone z Polewą Balsamiczną Truskawkową i Mini Tarty Truskawkowo-Rabarbarowe.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 3-calowa okrągła foremka do ciastek
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Truskawek, Obranych I Pokrojonych W Drobną Kostkę8 Dużych Truskawek, Obranych I Pokrojonych W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Truskawki, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęTruskawki, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia silikonową matą do pieczenia lub papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
W małej misce dodaj 1/2 szklanki cukru i sól. Wymieszaj, aby połączyć i wylej około połowę równomiernie na powierzchnię roboczą. Dłońmi wciśnij ciasto w cukier i rozwałkuj na płaski krążek o grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Posyp równomiernie pozostałą 1/2 cukru na wierzchu ciasta i kilka razy dociśnij, aby ciasto się połączyło. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na grubość około 1/8 cala, obracając i przewracając podczas wałkowania, aby dodać cukier do ciasta i zapobiec jego przyklejaniu się do powierzchni. Za pomocą 3-calowej okrągłej foremki wytnij 12 krążków ciasta i ułóż je na wyłożonej blachą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Przenieś do piekarnika i piecz, aż będą chrupiące i złociste, od 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Wyjmij z piekarnika i całkowicie ostudź chrupiące krążki na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
W międzyczasie wlej ocet balsamiczny do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie gęsty i syropowy, około 4 minut; powinien nadal wirować na patelni. Jeśli jest zbyt gęsta, po prostu dodaj około łyżeczki balsamiku, zamieszaj i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Truskawki włóż do małej miski i posyp je 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Pozwól im stać, aż będą soczyste, od 5 do 10 minut. Aby złożyć tarty, rozprowadź około 2 łyżeczki mascarpone na każdym chrupiącym okrągło ciasta za pomocą łyżki lub małej szpatułki. Za pomocą łyżki, aby odsączyć nadmiar płynu, na wierzch każdej tarty połóż około 1 łyżki pokrojonych w kostkę truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
MascarponeMascarpone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
11
Skropić tartę odrobiną syropu balsamicznego i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
12
Uwaga kucharza: Posypane cukrem skrawki ciasta można posypać cynamonem i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni F, aż będą rumiane i chrupiące, jako uczta dla najmłodszych. Resztki truskawek lub syrop balsamiczny są pyszne do lodów!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tartę można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn