Mini Karmelizowane Cebulowe Placki Ziemniaczane

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mini karmelizowanych ciastek ziemniaczanych z cebulą. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać betty Yukon złote ziemniaki, masło, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto ziemniaczano-Rutabaga z cebulą (Neeps and Tattie Cakes), Karmelizowane mini burgery z cebulą i serem pleśniowym, oraz Gotowanie z miękkimi pastami: karmelizowana cebula i Figa Mini pizze.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umieść foliową filiżankę do pieczenia w każdej z 9 regularnych filiżanek do muffinek.
W 12-calowej patelni nonstick, stopić 1 łyżka masła na średnim ogniu. Wymieszać w plasterkach cebuli do pokrycia z masłem. Gotować 10 minut, mieszając co 3 do 4 minut. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Posypać solą. Gotować 10 do 15 minut dłużej, mieszając co 5 minut, aż cebula będzie złoty kolor.
Wyjąć z patelni; lekko ostudzić. Cebulę posiekać.
Tymczasem w rondlu 4-quart podgrzać wodę, mleko i masło do wrzenia; usunąć z ognia. Ziemniaki wymieszać, a następnie ubić widelcem, aż będą gładkie.
Odstawić na około 1 minutę lub do wchłonięcia płynu. Wymieszać z serem i posiekanym tymiankiem.
Łyżka około 3 łyżki mieszanki ziemniaków w dolnej części każdej filiżanki muffin. Wierzch każdej z nich z około 1 łyżką cebuli.
Pozostałą mieszaninę ziemniaków umieścić w ozdobnej torbie wyposażonej w końcówkę #1a lub pożądaną. Wymieszaj pozostałe ziemniaki z babeczkami.
Piec 10 do 15 minut lub aż szczyty są lekko rumiane.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.