Mini Empanady Z Kurczakiem
Mini Chicken Empanadas to przystawka na 30 osób. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 47 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz pod ręką ser Colby-Monterey Jack, pieprz, serek śmietankowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Empanadas de Pollo (smażone boliwijskie empanady z kurczakiem), Empanadas de Pollo (smażone boliwijskie empanady z kurczakiem) i Mini empanady wieprzowe, jeśli szukasz podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze osiem składników. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy arkusz ciasta na 15-calowe koło.
Pokrój za pomocą oprószonej mąką długości 3 cali. okrągła foremka do ciastek.
Na połowę każdego koła nałóż około 1 łyżeczkę nadzienia. Brzegi ciasta zwilż wodą. Złożyć ciasto na nadzienie. Dociśnij krawędzie widelcem, aby je uszczelnić.
Przełożyć na natłuszczone blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij na stojaki z drutu.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Taittinger Taittinger Collection autorstwa Sebastiao Salgado. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 320 dolarów.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, pikantnych, miodowych owoców i renkólowych śliwek. Świeże, tłuste i delikatne smaki pomagają zachować równowagę i bogactwo wina. Produkowane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir, uprawianych w najlepszych mikroklimatach Szampanii. Chardonnay zbiera się z Grand Cru w Côte des Blancs, a Pinot Noir z Grand Crus w Montagne de Reims i na skraju Vallée de la Marne. Po zbiorach winogrona są natychmiast tłoczone w tłoczniach w winnicach. Pierwsze tłoczenie to wyłącznie sok użyty do tego wina. Mieszanie następuje po pierwotnej fermentacji, a końcowe cuvée kończy się wtórną fermentacją w butelce w chłodnych piwnicach Taittinger. O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, fascynował go otaczający go świat przyrody, począwszy od spacerów po lesie, patrzenia ze szczytów wzgórz i słuchania pociągów przewożących lokalne minerały. Po ukończeniu szkoły ekonomicznej Sebastião zdecydował się zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a mimo to zawsze udaje mu się odnaleźć niezwykłe piękno, dając w ten sposób promyk nadziei. Jego prace skupiają się na różnorodności biologicznej planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez człowieka. Fotografia wybrana do kolekcji Taittinger jest wypowiedzią tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życia, prostego i spokojnego.