Mile-High Banana Cream Pie
Mile-High Banana Cream Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Bezowe Z Kremem Kokosowym, Mile-High Mud Pie, oraz Mile-High Chocolate Pie.
Instrukcje
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, połączyć 3/4 szklanki cukru, skrobia kukurydziana, i sól.
Dodać mleko i trzepaczkę, aby zmiksować.
Ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, uważając, aby nie przypalić.
W małej misce ubij żółtka, aby zmiksować. Około 1/2 szklanki gorącego mleka wymieszać z żółtkami, następnie wymieszać z powrotem do patelni. Powrót patelni na średnim ogniu i mieszać, aż mieszanina po prostu zaczyna bańki, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i 1 łyżeczką wanilii.
Banany obieramy. Połowę pokroić w ciasto czekoladowe, pokrywając dno równomiernie.
Połowę ciepłego kremu równomiernie polać bananami. Powtórz warstwę pozostałych bananów i kremu. Przykryj powierzchnię kremu folią. Chill until cold, co najmniej 2 godziny.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę ubijającą i pozostałe 2 łyżki cukru i 1 łyżeczkę wanilii, aż mieszanina utrzyma miękkie szczyty. Kopiec na ciasto i zawirować na pokrycie dekoracyjnie. Top z loków czekolady, w razie potrzeby.
Ciasto czekoladowe: w robocie kuchennym lub misce połączyć 1 szklankę mąki uniwersalnej, 1/4 szklanki cukru, 3 łyżki niesłodzonego kakao i 1/4 łyżeczki soli; wirować lub mieszać, aby wymieszać.
Dodaj 1/2 szklanki (1/4 lb.) masło lub margarynę, pokroić w kawałki; wirować lub wcierać palcami, aż uformują się drobne okruchy.
Dodać 1 duże żółtko i 1/2 łyżeczki wanilii; wirować lub mieszać widelcem do wymieszania.
Wlać mieszaninę do 9-calowej patelni do ciasta i równomiernie docisnąć do dołu i do góry do krawędzi obręczy.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 350, aż skórka będzie nieco ciemniejsza wokół krawędzi, 18 do 20 minut.
Ostudzić na stojaku co najmniej 1 godzinę.