Migdałowe kulki śnieżne
Almond Snowballs to bezmleczna i wegetariańska przekąska lacto ovo . Za 11 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 35 kalorii , 1 g białka i 1 g tłuszczu . Mieszanka mąki, uncji, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby przepis był tak aromatyczny. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 22 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę 0% w skali Spoonacular . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Cherry Almond Tart , Almond Coffee Cake i Almond and Coconut Cream Fruit Cake .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce ubij białka jajek i sól na miękkie szczyty, następnie dodaj cukier i ubijaj ponownie, aż szczyty będą sztywne. Ubij z aromatem migdałowym. Używając gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki, wmieszaj połowę kokosa.
Dodaj gałkę muszkatołową i mąkę, wymieszaj, a następnie dodaj resztę wiórków kokosowych.
Za pomocą łyżki do wycinania kulek z melona lub innej małej łyżki, albo przy użyciu dwóch łyżek, uformuj 9 „śnieżek” w odstępach kilku centymetrów na każdej z 2 blach do pieczenia ciastek.
Piecz kulki śnieżne przez 12–15 minut, aż będą lekko złote.
Wyjmij z piekarnika i udekoruj każdą kulkę połówką wiśni i kilkoma płatkami migdałów.
Przenieść na kratkę lub talerz, aby ostygło.