Migdałowe Espresso Toffi
Migdałowe Espresso toffi to wegetariańskie i bezglutenowe przepis z 30 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten hor d ' oevr ma 162 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest nie najmniej zdrowe. Nasze wskazówki poniżej mogą zawierać pewne informacje, które mogą zwiększyć wynik. 264 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z www.seriouseats.com wymaga migdałów, syropu kukurydzianego, sody oczyszczonej i sproszkowanego ESPRESSO instant. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Spróbuj Migdałowe Espresso Toffi, Krówka Espresso Toffi, oraz Toffi Espresso Drop Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia jelly roll pan z pergaminem na dole i po bokach i odstawić. Zbierz wszystkie składniki i narzędzia. W dużym, ciężkim rondlu połącz masło, cukier, wodę i syrop kukurydziany. Obróć ogień na średni i użyj pędzla do ciasta zanurzonego w zimnej wodzie, aby zmyć boki patelni, aby upewnić się, że nie ma cukru przyklejonego do krawędzi. Gdy masło i cukier stopią się, a mieszanina zaczyna bąbelkować, umieść termometr w garnku i gotuj, aż temperatura osiągnie 149°.
Usunąć mieszaninę z ognia i szybko pracować, aby zapobiec dalszemu gotowaniu, natychmiast wymieszać w espresso lub espresso w proszku, a następnie sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszać do momentu włączenia, a następnie wylać mieszaninę na przygotowaną patelnię. Pozostawić toffi do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Przygotować hartowaną czekoladę i wylać ją na toffi. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadzić czekoladę w równomiernym płaszczu na toffi.
Posypać wierzch posiekanymi migdałami i pozostawić czekoladę do całkowitego ustawienia, około 2 godzin, najlepiej na noc.
Wyjąć pergamin z patelni i pokroić toffi w prostokąty. Przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu.