Mieszanka wafli kukurydzianych i owsianych
Mączka kukurydziana i mieszanka wafli owsianych to wegańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 24 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz sól, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wafel kukurydziany maślany z syropem jagodowym, Gofry:: Gofry Solone Karmelowo-Jabłkowe, oraz Muffinka Z Mąki Kukurydzianej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki ubić w dużej misce, dbając o równomierne rozłożenie proszku do pieczenia. Łyżką lub wlać cały zestaw i Kaboodle do dużego pojemnika i szczelnie zamknąć. Przechowywać do 3 miesięcy w ciemnej, chłodnej spiżarni.
Aby zrobić 3 gofry, Miarka 1 szklankę plus 3 łyżki mieszanki do miski.
Ubij 1 duże jajko, 1/2 szklanki plus 1 łyżka mleka (całe, 2%, 1%, a nawet beztłuszczowe), 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego i 2 łyżki oleju orzechowego (Orzech włoski, orzech laskowy lub orzech pekan) lub 2 1/2 łyżki roztopionego i schłodzonego niesolonego masła.
Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut, aż Gofrownica się nagrzeje. Następnie wykonaj gofry w żelazku zgodnie z instrukcją producenta.
Szef Kuchni!Chociaż masło i syrop klonowy są standardowymi przyprawami, możesz spróbować syropu sorgo, Południowego faworyta.Uwagi testerów• mieszanka pełnoziarnista, którą możesz zrobić z wyprzedzeniem i mieć pod ręką, gdy będziesz gotowy na gofry? Brzmi jak niebo dla nas!* Upewnij się, że kupujesz gruboziarnistą pełnoziarnistą mąkę kukurydzianą. Podczas gdy mieszanka może być wykonana z bardziej standardową żółtą mąką kukurydzianą - i nadal jest recepturą pełnoziarnistą z powodu płatków owsianych-Gruba mączka kukurydziana sprawi, że każdy widelec będzie bardziej ząbkowany.* Jeśli chcesz przekształcić tę mieszankę w ciasto naleśnikowe, rozcieńcz ją z dodatkiem około 1/4 szklanki mleka-a może nawet trochę więcej, w zależności od tego, jak suche mąki stały się na półce.• Nie można znaleźć pełnoziarnistej mąki kukurydzianej? Zmiel grubą, pełnoziarnistą polentę w dużym blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie konsystencja grubej mączki kukurydzianej.
101 zaskakujących i satysfakcjonujących przepisów pełnoziarnistych na każdy posiłek dnia autorstwa Bruce ' a Weinsteina i Marka Scarbrougha. Copyright © 2012 by Bruce Weinstein and Mark Scarbrough. Fotografie Tiny Rupp. Opublikowane przez Rodale, Inc.