Mieszanka Orzechów Ziołowych
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego dania dodatkowego ? Mieszanka orzechów ziołowych może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 93 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 290 kalorii . Jeśli masz brązowy cukier, migdały, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 44% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Flank Steak with Herbed Salsa , Grilled Garlicky-Herbed Shrimp i Herbed Multi-Seed Chickpea Crackers .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Rozłóż orzechy nerkowca, pekan i migdały w nieposmarowanej blasze do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cala.
Piecz przez 8–10 minut lub do momentu zrumienienia, od czasu do czasu mieszając.
W dużym rondlu wymieszaj masło i brązowy cukier. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia, dodać rozmaryn i tymianek i wymieszać.
Dodaj orzechy i wymieszaj.
Rozłóż na papierze woskowanym do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.