Mieszanka groszku i marchwi
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Pea Pod Carrot Medley. Ten przepis daje 2 porcje z 93 kaloriami , 4 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, skrobię kukurydzianą, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 84% , to danie jest niesamowite. Pieczona rzodkiewka i mieszanka marchewki , koktajl z zieloną herbatą i puree ziemniaczane i pierogi z groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść marchewki w małym rondelku; zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2-4 minuty lub do momentu, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie.
Odcedź; odstaw i trzymaj w cieple.
W tym samym rondlu ubij skrobię kukurydzianą i sok pomarańczowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj sos sojowy, skórkę pomarańczową i sól.
Polać warzywa i wymieszać.